Resep 👩🍳Mahalabia -Egyptian Milk Pudding🇪🇬 yang Lezat Sekali
Anda sedang mencari resipi inspirasi 👩🍳 Mahalabiya - puding susu Mesir. Pengguna Internet telah belajar menggunakan Internet pada peranti, contohnya, untuk memaparkan maklumat tentang imej. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan resepi cara memasak "Mahalabiya - puding susu Mesir", sangat sedap hingga mudah, bukan senang. Jika dilakukan salah, hasilnya akan menjadi halus dan bukannya manis. “Mahalabiya - Puding susu Mesir mesti secukup rasa” yang boleh memenuhi selera anda.
Mahalabi - Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa susu Mesir, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan segar hingga proses dan servis. Jangan risau jika anda ingin memasak ሃ Mahalabiya - puding susu Mesir di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Perkara seterusnya yang anda boleh bayangkan ialah gambar puding susu Malayalam-Mesir.
Untuk penyediaan susu "Mahalabiya - puding Mesir" bilangan hidangan - 4 orang. Jadi pastikan bilik ini cukup besar untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan orang tersayang.
Ia juga mengambil masa kira-kira 30 minit untuk menyediakan "Mahalabiya - puding susu Mesir".
Berikut ialah beberapa cara mudah dan praktikal untuk membuat milkshake Mesir siap sedia. Anda boleh membuat "Puding Susu Mahalabiya-Egyptian" menggunakan 6 jenis bahan 2 2 peringkat penyediaan. Berikut adalah peringkat penyediaan.
Mahalabiya adalah makanan istimewa yang popular di Mesir dan negara-negara Timur Tengah yang lain. Versi susu ibu ini adalah gabungan susu dan krim. Sejuk makan sedap. Untuk rempah ratus; Mereka berbeza bergantung pada rasa. Anda boleh menggunakan buah-buahan, kacang atau ceri. Credit recipe allrecipes.com🌹 🌎NegaraHurufE-Egypt-Recipe 5/8 #cppassport
Mahalabiya - Bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat susu Mesir.
- 2 cawan susu rendah lemak
- 1 cawan krim putar (semua krim putar)
- 3 sudu besar gula
- Kandungan vanila kedua
- tepung jagung ke-4 (masukkan ikut suka)
- 1/4 cawan kayu manis kisar - ulam
"Mahalabiya ialah puding susu Mesir," kerana ia berkesan
- Dalam periuk, campurkan susu, krim, gula, ekstrak vanila, tepung jagung dan gaul rata. Kacau perlahan-lahan di atas api sederhana, kacau sentiasa, sehingga pekat dengan sudu (10-15 minit). Padamkan api.
- Tuang puding ke dalam acuan dan biarkan sejuk seketika. Biarkan di dalam peti ais (1 jam) dan taburkan dengan kayu manis yang telah dihancurkan sebelum dihidangkan.
Bagaimana: Tidak mudah? "Mahalabiya - puding susu Mesir" Beginilah cara mereka bekerja di rumah. Saya harap anda mendapati ia berguna dan berseronok!